Alle verhalen

Ik heb altijd al een passie gehad voor het werken met kinderen

Ziba Mustafa

Ik heb altijd al een passie gehad voor het werken met kinderen

Ziba Mustafa
Een nieuwe fase

Ziba kwam in 2001 vanuit Irak naar Nederland. Ze had daar haar bachelor Pedagogiek afgerond, en de passie om met kinderen te werken heeft haar sindsdien nooit meer verlaten. De jaren gingen voorbij, en Ziba werd moeder van vier kinderen. Toen haar gezin in rustiger vaarwater kwam, ging ze aan de slag als groepshulp op een peuterspeelzaal van Vlietkinderen. Haar enthousiasme en talent bleven niet onopgemerkt. Ze werd uitgenodigd om te solliciteren voor de BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker. Inmiddels is Ziba ingestroomd en combineert ze één dag opleiding met vier werkdagen op de BSO.   

Toe aan een volgende stap

“Mijn bachelor-diploma pedagogiek was hier in Nederland helaas niet geldig. Aan de ene kant begrijpelijk, want het onderwijssysteem is anders ingericht. Aan de andere kant zonde, want kinderen zijn kinderen, waar ter wereld ook. Ik was heel blij toen ik als groepshulp op de peuterspeelzaal ging werken. Eindelijk weer een omgeving met veel kinderen om me heen. Het was een leuke tijd, maar op een gegeven moment besefte ik dat ik toe was aan een volgende stap. Mijn manager herkende mijn passie voor dit werk, en stelde me voor om in te stromen in de BBL-opleiding. Het sollicitatiegesprek vond ik spannend, maar het is me gelukt. In 2022 ben ik begonnen.”

Elke kind is uniek en daar probeer ik goed op in te spelen

Elke kind is uniek en daar probeer ik goed op in te spelen

Een kijkje in...

Foto slider Foto slider Foto slider
Werken en leren

Prachtige uitdaging
“Op de opleiding leer ik veel over pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en kinderverzorging. Alles is erop gericht om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dat vind ik een prachtige uitdaging, om ze zo te zien groeien. Elke kind is uniek en daar probeer ik goed op in te spelen. Op de BSO zijn de groepen groter en hebben de kinderen natuurlijk wel aandacht nodig. Als PM’er draag ik nu meer verantwoordelijkheid, en dat is ook  precies wat deze baan zo leuk maakt. Ik hou van de nieuwsgierigheid van kinderen. Elke dag brengt voor hen nieuwe avonturen met zich mee, en daardoor ga je ook zelf anders kijken naar de wereld om je heen.”

Dromen waarmaken
“Wat voor mij ook goed werkt, is dat ik de theorie direct kan toepassen in de praktijk. Ik voel me heel erg thuis op de groep. Daardoor blijf ik mezelf ontwikkelen, elke dag weer. Ik heb de droom om verder te leren en om ooit weer pedagoog te worden. Bij Vlietkinderen staan de deuren daarvoor open. Je krijgt hier de kans om je dromen waar te maken.”

Solliciteer direct

Vul het onderstaande formulier in of mail ons op werkenbij@vlietkinderen.nl