Alle verhalen

De kinderopvang is zeker ook een jongensbaan

Nino Lamping

De kinderopvang is zeker ook een jongensbaan

Nino Lamping
Een nieuwe fase

Nadat Nino de sportopleiding in Leiden had afgerond, wilde hij iets leuks gaan doen met al die kennis. In die periode werkte hij al even in de kinderopvang, maar vanwege het geringe aantal contracturen week hij uit naar een fulltime baan in een schoenenwinkel. Na een tijdje begon het toch te knellen: “Ik had het idee dat ik mijn tijd aan het verdoen was en besloot een open sollicitatie aan Vlietkinderen te richten. Ik kende hen van het schoolgebouw waar ik destijds gym- en turnlessen gaf, en tot mijn grote plezier werd ik met open armen ontvangen. Na een aantal jaren op de groep ben ik onlangs junior manager geworden.”

Ik ben er echt trots op dat ik op mijn manier heb bijdragen aan de doorgroeimogelijkheden, want het maakt Vlietkinderen nóg aantrekkelijker als werkgever.”

Ruimte voor talent
“Bij Vlietkinderen werken best veel mannen, en ik denk dat zo’n goede mix belangrijk is voor de kinderen. Kinderopvang is zeker ook een jongensbaan, omdat je kinderen de uitdaging kunt bieden die zij nodig hebben. Ik vind het heerlijk om ze met sport in aanraking te brengen, en met de natuur. Toen ik nog op de groep stond, ging ik met ze basketballen en honkballen, en ik heb ook slootjessafari en kippenles met ze gedaan. Het leuke van Vlietkinderen is dat je gestimuleerd wordt om je eigen talenten en interesses in te zetten. Toen ik het idee opperde om te gaan basketballen, bestelde mijn leidinggevende meteen twintig ballen. Collega’s die meer met muziek wilden doen, kregen gitaarlessen aangeboden. Wil je met de kinderen schilderen of koken, dan krijg je daartoe ook de ruimte. Dat vertrouwen is zo ontzettend belangrijk; het maakt Vlietkinderen tot een fijne club om voor te werken.”

Een kijkje in...

Foto slider Foto slider Foto slider
Werken

Een ladder om te beklimmen
“Na een paar jaar op de groep voelde ik dat er meer in mij zat, maar ik zag daartoe weinig perspectief. Brutale mensen hebben de halve wereld, dus ik besloot met Vlietkinderen het gesprek aan te gaan over mijn toekomst. Ik kaartte aan dat de organisatie in mijn ogen amper een carrièreladder had om te beklimmen. Dat kwam op het goede moment: het management was zelf ook al bezig met een nieuwe visie. Er kwam een nieuw functiehuis met, onder andere, de vacature voor junior manager. Ik heb een proefperiode van een jaar om mij deze rol eigen te maken en leer ontzettend veel van mijn buddy manager en mijn andere collega’s. Ik ben er echt trots op dat ik op mijn manier heb bijdragen aan de doorgroeimogelijkheden, want het maakt Vlietkinderen nóg aantrekkelijker als werkgever.”

Van doen naar denken
“Voor deze nieuwe functie moet ik omschakelen van doen naar denken, en dat is soms best een uitdaging. Op dat gebied heb ik veel gehad aan de leergang Natuurlijk Leiderschap die ik mocht volgen. Helaas is die inmiddels afgerond. Nu ik zelf vader ben geworden van een dochter, ben ik me nog meer bewust van het belang van kwaliteit en communicatie in de kinderopvang. Dat besef verrijkt mijn werk: we kunnen ontzettend veel betekenen voor ouders en kinderen, en dat wil ik graag blijven doen.”

Solliciteer direct

Vul het onderstaande formulier in of mail ons op werkenbij@vlietkinderen.nl