Alle verhalen

Iedere dag is een feestje, want iedere dag is anders

Paula Olyhoek

Iedere dag is een feestje, want iedere dag is anders

Paula Olyhoek
Een nieuwe fase

Paula Olyhoek is al drieëntwintig jaar werkzaam bij Vlietkinderen. Ze begon als stagiaire, werd invalkracht en stroomde uiteindelijk door naar een vaste functie op de groep bij KDV Piggelmee. Zelfs na al die jaren blijft Vlietkinderen haar uitdagen, vertelt Paula. Zeker sinds zij het werk op de groep combineert met de functie van assistent-manager.

De dynamiek van de dag
“Voor een buitenstaander lijkt het misschien alsof ik gemakshalve ben blijven ‘plakken’, maar dan ga je voorbij aan het feit dat in de kinderopvang geen dag hetzelfde is. De samenstelling van de groep en ook de samenwerking met collega’s zijn van grote invloed op de dagelijkse dynamiek. Daar speel je voortdurend op in, met alle creativiteit en flexibiliteit die je in je hebt. Natuurlijk, de basis van verzorging moet altijd stevig en betrouwbaar zijn, maar door goed te kijken naar de kinderen en naar wat zij van ons vragen, kan het programma variëren. Iedere dag is dus een feestje, want iedere dag is anders.” 

Het beste van twee werelden
“Toen begin dit jaar de functie van assistent-manager beschikbaar kwam, heb ik met trillende handen gesolliciteerd. Eerst durfde ik niet, met name vanwege het assessment, maar toen dacht ik: wat heb ik nou eigenlijk te verliezen? Tot mijn eigen verbazing kwam ik steeds verder in de procedure en kreeg ik de baan. In deze rol ben ik de spil tussen de manager en de pedagogisch medewerkers. Twintig uur per maand besteed ik aan het rooster en andere administratieve taken, en de rest van de tijd sta ik op de groep. Daar verzorg en begeleid ik de kinderen, maar ik voer er bijvoorbeeld ook observaties uit. Van tevoren had ik het niet bedacht, maar de afwisseling tussen de groep en zo’n kantoordag bevalt me ontzettend goed. Ik heb het gevoel dat ik het beste uit twee wereld kan halen.” 

De afwisseling tussen de groep en zo’n kantoordag bevalt me ontzettend goed.

Een kijkje in...

Foto slider Foto slider Foto slider
Werken

Warm bad
“Het is fijn dat ik inmiddels zo kan vertrouwen op mijn ervaring. Vroeger stonden ouders voor mijn gevoel ‘boven’ mij, maar nu vragen zij mij om advies. We wisselen ervaringen uit en doen het echt samen. Het is mooi om te zien hoe snel jongere collega’s dat oppakken. Ze komen beter voor zichzelf op en brengen nieuwe inzichten in, wat dat betreft is de wereld echt veranderd. Kijk bijvoorbeeld ook naar het spelen op de groep. We kijken nu veel verder dan de houten blokken en de trein, en laten kinderen vrijer in hun fantasie. Als je ze dan uren bezig ziet met bijvoorbeeld een bak rijst en twee auto’s… je hoeft maar iets kleins aan te geven, of ze geven er weer een heel andere invulling aan. Alle collega’s krijgen daarin de ruimte om hun ideeën en talenten in te brengen, en Vlietkinderen biedt ons ook de kans om opleidingen te volgen. We trekken elkaar mee in onze nieuwsgierigheid en blijven ons zo ontwikkelen. Vlietkinderen voelt echt als een warm bad.”

Solliciteer direct

Vul het onderstaande formulier in of mail ons op werkenbij@vlietkinderen.nl